It is currently Tue Nov 30, 2021 12:51 am    

*

Romance Scam

Please report romance scams and dating scams here. We accept reports on Russian scammers and Nigerian scammers.

Disclaimer regarding pictures posted on the board: please understand that you are NOT looking at the pictures of people who are actually scamming you. The people portrayed on these photos are innocent men and women, NOT involved in scamming in any way and have nothing to do with scammers. The scammers are using their images without their knowledge or permission to deceive their victims and steal their money.Join our SCAM FREE DATING SITE
Readnotify - trace your emails, get IPs
RESEARCH SCAMMERS BY NAME
Forum rules:

** PLEASE READ BEFORE POSTING!

RESEARCH SCAMMERS BY EMAIL

FAQ in Norwegian

Information about scams in different languages
User avatar
red zora
Scam Buster
Posts: 5249
Joined: Wed May 13, 2009 11:20 am
Contact:


Bookmark and Share

FAQ in Norwegian

Postby red zora » Sat Jun 02, 2012 12:46 pm

Velkommen til romancescam.com forums. Vi forstår at du trolig er ivrig etter å legge ut detaljene om svindleren (her kalt "scammeren") som du ønsker å rapportere, men før du gjør det, ta deg tid til å lese denne tråden og se på linkene vi har lagt ut. Det forklares her hvordan du kan poste innlegg mest mulig effektivt, og sikre at du får med all nødvendig informasjon for på best mulig måte å hindre at andre taper penger til samme scammer. Tråden er ikke lang, og det vil bare ta en kort stund å lese gjennom den.

Men før vi begynner, la oss gå gjennom noen grunnleggende og svært viktige punkter.

Det første og viktigste steget er å stoppe all kontakt med scammeren din øyeblikkelig. Videre kontakt vil bare hale ut smerten din, og indirekte hjelpe scammeren til å bli mer effektiv.

Er brukernavnet ditt i dette forumet ditt egentlige navn/epost/IM navn? Kontakt Marisa og be henne endre det til noe annet. Vi vil jo ikke at du skal oppleve noen problemer fordi du har lagt ut reelle detaljer om deg selv her. Likeså bør du alltid sørge for å fjerne alle reelle detaljer om deg selv fra alt som du legger ut om scammere i dette forumet.

Vi har prosedyrer på plass som stopper nesten alle scammere fra å kunne få tilgang til denne nettsiden. De kan lese en liten del som søkemotorer viser på skjermbildet deres, men det er også alt de kan se. De som klarer å snike seg inn, blir vanligvis oppdaget svært raskt og fjernet. De som poster noe oppdages raskt, latterliggjøres, og innleggene deres flyttes til vår «mugu says» tråd (under "general discussion") slik at andre kan le av dem, og så blir de utestengt/kastet ut. Du vil legge merke til at vi får veldig lite spam her. Dette er også takket være blokkeringene vi har lagt inn. Trådene i kategorien "pending" (ventende) er skjult for alle søkemotorer, slik alle detaljer om en person, som det ikke er 100 % bevis for at er en scammer, vil ligge i denne delen av forumet. Ingenting av innholdet i denne delen vil dukke opp i noen søkemotor.

Selv om det er aldri så fristende, ikke fortell scammerne at de er rapportert her. Når en scammer vet at han er lagt ut her, vil han sannsynligvis endre navn, epostadresse og stjålne bilder, slik at alle rapporter om dem blir utdaterte og ubrukelige. Vi kan ikke understreke dette nok. IKKE FORTELL EN SCAMMER AT HAN ER PÅ DENNE NETTSIDEN! Hvis du gjør det, vil kontoen din hos oss slettes.

Ha tillit til moderatorene. Det er en veldig god grunn til at de er moderatorer. De ble valgt ut fra deres kunnskap om hvordan scammere jobber, deres erfaringer med både scammere og de som har blitt svindlet, og det faktum at de har vist vilje til og ønske om å hjelpe andre. Uansett hva som er sagt i tråden, ta alltid moderatorenes ord for god fisk. Mellom oss, forumstaben har over 30 års erfaring med å hanskes med scammere. Vi vet hva vi snakker om.

Ikke tro ett ord av det scammeren forteller deg. Han kan til og med få det til å se ut som om personen han stjal bilder fra er på webcam med deg.

Vennligst vær klar over at ved å bli medlem av dette forumet, så samtykker du i å følge forumets regler og forskrifter. Enhver som åpenbart og gjentakende bryter disse, vil få kontoen sin stengt uten advarsel.

Hvis denne nettsiden reddet deg fra å tape penger til en scammer, vennligst vurder om du vil bli en sponsor for kun 5 dollar i måneden. Du kan bli en sponsor ved å klikke på linken nederst på hver side.

Nå til FAQ (ofte stilte spørsmål).

«FINNES DET NOEN MÅTE Å FÅ SCAMMEREN MIN ARRESTERT?»

Dette er så godt som aldri mulig. Scammere opererer vanligvis fra internettcaféer, og bruker falske identiteter og anonyme mobilnumre. Som alle online-kriminelle kan de gjemme seg svært godt. Pluss at de ofte lever i korrupte miljøer.
Du kan, og burde selvsagt, politianmelde saken, men normalt vil det lokale politiet ikke ha noen jurisdiksjon på andre kontinenter.

«HVORDAN KAN JEG FINNE DEN VIRKELIGE PERSONEN PÅ BILDENE, FOR Å LA DEM VITE AT SCAMMERE BRUKER BILDENE DERES?»

Hvis det ikke kommer opp reelle detaljer om scammeren ved å laste opp bildene på Tineye, eller om de ikke allerede er på forumet, så er det ikke noen måte å spore dem opp på. Selv om du finner noen andre som bruker bildene, kan det være scammere som bruker de samme stjålne bildene.

«KAN JEG FÅ TILBAKE PENGENE MINE?»

Penger som er overført med kontanter er det aldri mulig å få tilbake. Det er derfor scammere foretrekker denne metoden. Det er anonymt også, og pengene kan hentes ved ethvert uttakssted i verden, uavhengig av hvor scammeren hevder å oppholde seg.

«NOEN SENDTE EN EPOST TIL MEG OG SA AT JEG KAN FÅ PENGENE MINE TILBAKE»

Dette er det som kalles «recovery»-svindel. Det er scammeren som en siste gang prøver å lure enda mer penger fra deg. Ikke gå på det.

«HJELP! SCAMMEREN MIN TRUER MEG/FAMILIEN MIN!»

Hvis en scammer finner ut at han er rapportert her, vil han prøve alt han kan for å få rapporten fjernet. Alle truslene hans er ingenting annet enn tomme ord. Han kommer ikke til å lete etter deg. Han kommer ikke til å fly til landet du bor i. Han kommer ikke engang til å forlate tryggheten og anonymiteten på internettcaféen sin.. Han kan ta noen få truende telefonoppringninger til deg, men med en gang han innser at han ikke oppnår noe med det, vil han gi opp og gå videre til sitt neste offer. Scammernes trusler er bare bjeffing og ikke biting. Vi har terget dem mer enn noen annen de siste 5 årene og vi er fortsatt her. Hva sier det deg?

«BURDE JEG RAPPORTERE PROFILEN/EPOSTADRESSEN HANS FOR Å FÅ DEN STENGT?»

Ikke bry deg med det. Han vil bare lage en ny profil som ikke kan finnes av Google før noen andre rapporterer den. Vil du gjøre din egen melding på forumet verdiløs ved å slette innholdet på denne måten?

«HVORDAN KAN JEG RAPPORTERE EN SCAMMER PÅ FORUMET DERES?»

1)Gå til den rette kategorien i forhold til bildene de bruker og stedet de hevder å oppholde seg.
2)Start en ny tråd ("New topic").
3)Post scammerens informasjon og sørg for å fjerne detaljer om deg selv. Post så mye informasjon som du kan, ikke bare et bilde og en epostadresse. Post navnet hans, bilder («add image to link»), telefonnumre, Western Union detaljer, de første epostene med header/meldingshoder om det er mulig. Sjekk linken nedenfor for informasjon om hvordan du kan finne epost headers: viewtopic.php?f=74&t=10910
Skulle det allerede finnes en tråd med bilder av din scammer og du vet hvor den er, så post den der istedenfor å lage en ny tråd.

«HVA MÅ JEG TA MED I RAPPORTEN MIN?»

Så mange detaljer som mulig er det korte svaret. Hvor du møtte dem, hvor de hevder å kommer fra, epostadresser, epost headers, bilder, telefonnumre, kopier av eposter/IM til deg, anmodning om penger, hva som helst, alt. Vær bare helt sikker på at du fjerner alle detaljer om deg selv, slik at du ikke ender opp med en sint scammer/mer svindel enn du kan takle. Jo mer du poster til forumet, jo mer sannsynlig er det at noen andre finner scammerne her og unngår å sende penger. Hvis du ikke er sikker, bør du poste spørsmålet ditt under "pending"-kategorien.

«HVORDAN LASTER JEG OPP BILDER?»

Denne videoen på viewtopic.php?f=18&t=63 viser deg både hvordan du sender PM (personlig melding) til en person og hvordan du legger ved et bilde til en PM eller et innlegg.

«HVILKE BILDER TILLATER DERE?»

Kun fullt påkledde personer. Ingen nakenhet, undertøy- eller bikinibilder. Dette er for å sikre fremtiden til nettsiden. De som gjentatte ganger bryter denne regelen, vil få kontoen sin stengt.

«HVORFOR FLYTTET/SLETTET DERE INNLEGGET MITT?»

Det er svært sjelden at vi sletter innlegg. Vanligvis flytter/samler vi innlegg fordi det ligger i feil kategori, fordi vi samler dem til en tråd med samme bilder eller fordi vi trenger mer informasjon slik at vi måtte flytte innlegget til "pending"-kategorien. Vi grupperer scammere etter bildene de bruker, så hvis du har postet en scammer i en tråd fordi de har samme navn eller har sendt samme brev, mens bildene er av ulike personer, så vil vi flytte innlegget ditt til den rette tråden ut fra bildene. De eneste innleggene vi sletter, er vanligvis de som er postet av scammere eller spammere. Samtidig stenger vi dem ute, så dersom du fortsatt kan lese innlegget ditt, har det ganske enkelt bare blitt flyttet.

"HVORFOR KAN JEG IKKE REDIGERE INNLEGGENE MINE ETTER AT DE ER POSTET?"

Dessverre måtte vi innføre dette fordi det var så mange som ble truet eller godsnakket av scammeren sin til å fjerne det de hadde rapportert på siden. Hvis en tråd ikke ligger i kategorien "pending" betyr det at forumstaben (som har godt over 30 års erfaring tilsammen i å hanskes med scammere) ikke har den minste tvil om at tråden handler om en scammer og ikke en uskyldig person. Vi har sett alle triksene deres før og vil ikke bli lurt av dem til å fjerne en tråd.

(Thanks to Sisa for making this posisble!)
IMPORTANT INFORMATION!!!
http://www.romancescam.com/forum/viewto ... =72&t=5149" onclick="window.open(this.href);return false;
LEAVE YOUR SCAMMER WITHOUT WORDS,TELL HIM NOTHING!!!
How to use this board? Have a look here
http://www.romancescam.com/forum/viewto ... ?f=18&t=63" onclick="window.open(this.href);return false;

FAQ in Norwegian

Sponsor

verispy.com
Sponsor
 

User avatar
red zora
Scam Buster
Posts: 5249
Joined: Wed May 13, 2009 11:20 am
Contact:


Bookmark and Share

Re: The translation project

Postby red zora » Sat Jun 02, 2012 8:39 pm

"HAR EN SCAMMER NOEN GANG ENDRET SEG ETTER Å HA MØTT NOEN ONLINE?"

Det finnes ingen 100% bekreftede tilfeller på at dette noen gang har skjedd. Det hindrer ikke scammerne i å late som om de har endret seg og startet et nytt liv. Ofte gjør de dette mens de fortsatt svindler andre, slik at alt du får er flere løgner og de fortsetter på samme måte som før.

"HVILKE REGLER HAR DERE OM POSTING AV NAKENBILDER?"

I forbindelse med vår streben etter å gjøre denne siden trygg, familievennlig og at vi vil rette oss etter annonsørers policy, har vi innført en ny og viktig regel om innhold, bilder og linker som postes.

I tillegg til bilder og videoer som inneholder nakenhet eller seksuelle aktiviteter, er også følgende eksempler på uakseptabelt innhold:
Utuktige eller utfordrende bilder
Nærbilder av bryster, rumper eller skritt
Utfordrende og suggestive stillinger
Vulgær eller uanstendig språkbruk, inkludert i kopier av chattehistorikk
Utpreget seksuelle brev til og fra scammere
Linker til eksterne sider med voksent innhold

Hvis dine bilder, linker eller innlegg har innhold som du ikke ville være komfortabel med å se på sammen med arbeidskollegaer eller familiemedlemmer, så hører de sannsynligvis ikke hjemme på denne nettsiden.

Og nå noen viktige linker.

HVORDAN BRUKE FORUMET

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG OM RUSSISKE SCAMMERE
RETNINGSLINJER FOR INNLEGG OM NIGERIANSKE SCAMMERE
MILITÆR SVINDEL
FINNE EPOST HEADERS/MEDLINGSHODER
HVILKE DELER AV MELDINGSHODENE TRENGER Å POSTES
HVORDAN BRUKE PM/UPLOAD PICTURES (PERSONLIGE MELDINGER/LASTE OPP BILDER)
FINN UT MER OM VÅRE EBOOKS, INKLUDERT EN GRATIS BOK MED TITTELEN "THE SCAM SURVIVORS' HANDBOOK "


"HVA STÅR STJERNENE PÅ TRÅDENE FOR?"

Hvit stjerne - den virkelige innehaveren av bildene er funnet
Grønn stjerne - scammerens virkelige ansikt er vist
Gylden stjerne - begge deler: den virkelige innehaveren av bildene er funnet og den virkelige scammerens ansikt er vist, som du kan glede deg over å se på.


"SUNNYVALE ELLER MOUNTAIN VIEW ER OPPFØRT SOM SCAMMERENS LOKALITET UT FRA HANS IP-ADRESSE"

Mountain View er Gmail. Såfremt ikke scammeren bruker et eksternt epostprogram (som russiske/ukrainske scammere gjør), vil du aldri få opp annet enn Mountain View. SunnyVale er Yahoo. Noen ganger får vi en "dead end" på den også.


HVA GJØR JEG NÅ?

Det første og viktigste du bør gjøre er å bryte all kontakt med scammeren. Vi vet at du fortsatt har håp om å få pengene tilbake (du kan ikke), vi vet at du er rasende over at et menneske kan gjøre dette mot et annet menneske, vi vet at du vil at han skal straffes, vi vet at du ønsker hevn, men du må forsatt bryte all kontakt. Ikke svar på epostene hans - steng dem ute, som om kontoen din er stengt, om du kan. Ikke besvar telefonanropene hans, ikke besvar noen private eller ukjente telefonanrop i en periode på minst 6 måneder. Hvis du ved et uhell tar telefonen når han ringer, legg på med en gang du hører stemmen hans. Blokker ham på din Yahoo chat konto og aksepter ingen nye chat-invitasjoner fra folk du ikke kjenner eller ikke har invitert selv. Dette er den eneste måten.

"Hvorfor?" spør du. Det er flere årsaker, men den første er av kirurgisk natur. I en nødsituasjon er første prioritet å lukke såret og stoppe blødningen. Ja, det vil fortsatt være smerter og arrdannelser, men det kan man ta hånd om senere når livet ikke lenger er i fare. Først er det viktigste å stoppe blødningen.

Det neste på vår liste over årsaker er at uansett hva mer du gjør med scammeren nå, så vil det kun bidra til å styrke og perfeksjonere hans svindleregenskaper. Hvis du forteller ham at du vet at han er en scammer, så vil han på en overstrømmende måte benekte det overfor deg, og innøve sine løgnerferdigheter om og om igjen. Han klarer kanskje ikke å overbevise deg, men han lærer hele tiden mer om hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Han blir bedre rustet overfor sitt neste offer. Bortsett fra det vil ha prøve å dra ut av deg HVORDAN du fant ut at han var en scammer, mens han hele tiden benekter det. Vi vil ikke at han skal finne ut av det.

"Hvorfor?" spør du. Fordi det tar en scammer mindre enn 15 minutter å sette opp en ny profil; et nytt nett å fange nye ofre i. Når han vet at du har avslørt hans nåværende profil og hans andre jobber er i fare, er det en enkel sak for ham å si til hans andre ofre at "min JohnSmith@yahoo.com konto ble hacket så nå må jeg bytte til JohnSmith01@yahoo.com", og nå er rapporten din om JohnSmith ubrukelig dersom hans andre ofre blir mistenksomme og foretar et googlesøk på JohnSmith01. Selv om de finner JohnSmith kommer han til å si at det var hackeren og ikke ham. Men vanligvis endrer scammerne hele navnet og bildene med en gang de vet at deres gamle er avslørt, så det er alltid best at de ikke vet.

Men du vil at han skal straffes! Han må betale. Det er her du må ha tillit til universets høyere lover. Han kommer til å betale - men du kommer ikke til å være den som får ham til det. Selv lover i hans eget land berører ham sjeldent. Det beste for deg og det verste du kan gjøre mot ham nå er å gi ham en kald skulder og la ham stå igjen lamslått og forvirret mens han lurer på hva han gjorde galt for å miste deg. Tenk over dette ... han har bearbeidet deg en bra stund nå, fått deg til det punktet hvor han tror at du kommer til å betale penger. Kanskje har du allerede betalt noe. Han har planlagt dette i månedsvis og han tror alltid at det er mer å hente. Vi kan bare håpe at han har overskredet sine egne betalingsfrister overfor andre han må betale til for å kjøpe ting eller gjøre ting med pengene - som han aldri kommer til å få nå. Vi kan bare håpe at afrikanske gangstere knekker bena hans for ikke å betale, eller at hans kone eller kjæreste forlater ham fordi han lovte ting han ikke kan holde nå. Og hvis loven noen gang tar ham, at han ikke har slettet bevisene fordi han alltid håper på å få deg tilbake.

Sist men ikke minst, du MÅ rapportere ham. Post alle detaljene hans til den passende kategorien i forumet - inkludert bildene hans. Post alt du kan tenke deg at noen andre kan komme til å foreta et googlesøk på. Ikke uro deg for om han kommer til å finne det ut. For det første burde du gi blaffen, men for det andre er det vanskelig for scammere å få tilgang til denne nettsiden. Sjansene er store for at han aldri kommer til å få vite om det. Rapporter ham nå!

"RAVEN RILEY (ELLER EN HVILKEN SOM HELST ANNEN PERSON SOM BILDENE ER STJÅLET FRA) SVINDLER MEG. HVORFOR VIL DERE IKKE AKSEPTERE DET?"

Enkelt. Fordi det ikke er sant. Scammere stjeler bilder, de kan lage falske webkamera-filmsnutter og de kan ha kvinnelige medskyldige som snakker med deg på telefonen, men faktum er at det i nesten hvert tilfelle er en mann med stjålne bilder som står bak svindelen. Ja, de kan være overbevisende, ja det kan være forvirrende, men vi har vært her i lang tid og kan si deg med 100% sikkerhet at hvis du finner personen på bildene her så er de svindlere, og hvis vi har et navn koblet til dem så er bildene alltid ALLTID ALLTID stjålet. Personen på bildene er IKKE involvert i svindelen på annen måte enn at de har fått bildene sine stjålet og brukt av scammerne uten deres tillatelse/viten. Raven Riley's nettside inneholder til og med en ansvarsfrasigelse i forhold til at scammere bruker hennes bilder og har en link til tråder her, samt en video med en falsk webkamera-filmsnutt av henne. Du kan se det HER.

De som fortsetter å argumentere for at jenta er reell eller at modellen svindler dem VIL få kontoen sin stengt.


MIN SCAMMERS IP-ADRESSE FØRER TIL SUNNYVALE/MOUNTAIN VIEW

Synnyvale er Yahoo sin lokalisering og Mountain View er Gmail. Enten har du mistolket headeren/meldingshodet eller så viser det ikke den originale IP-adressen. Eposter fra Gmail vil bare vise Gmail sin lokalisering dersom du bruker websiden til å sende epost. Hvis du bruker et epostprogram må du tillate POP3, hvilket betyr at IP-adressen din vil vises. Vestafrikanske scammere bruker websiden til å sende epost, så hvis de har en Gmailkonto vil du ikke kunne finne plasseringen deres. Russiske/ukrainske scammere bruker et epostprogram som heter "The Bat!" til å sende eposter automatisk, slik at IP-adressen deres ikke vil synes. Likevel bruker mange proxy for å maskere deres sanne lokalisering.
IMPORTANT INFORMATION!!!
http://www.romancescam.com/forum/viewto ... =72&t=5149" onclick="window.open(this.href);return false;
LEAVE YOUR SCAMMER WITHOUT WORDS,TELL HIM NOTHING!!!
How to use this board? Have a look here
http://www.romancescam.com/forum/viewto ... ?f=18&t=63" onclick="window.open(this.href);return false;

Return to “Information about scams in different languages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron