It is currently Sun Dec 05, 2021 7:20 am    

*

Romance Scam

Please report romance scams and dating scams here. We accept reports on Russian scammers and Nigerian scammers.

Disclaimer regarding pictures posted on the board: please understand that you are NOT looking at the pictures of people who are actually scamming you. The people portrayed on these photos are innocent men and women, NOT involved in scamming in any way and have nothing to do with scammers. The scammers are using their images without their knowledge or permission to deceive their victims and steal their money.Join our SCAM FREE DATING SITE
Readnotify - trace your emails, get IPs
RESEARCH SCAMMERS BY NAME
Forum rules:

** PLEASE READ BEFORE POSTING!

RESEARCH SCAMMERS BY EMAIL

THE FAQ in FINNISH

Information about scams in different languages
User avatar
minerva
Moderator
Posts: 22582
Joined: Wed Dec 16, 2009 1:35 pm
Location: some where in Asia


Bookmark and Share

THE FAQ in FINNISH

Postby minerva » Tue Sep 18, 2012 7:04 am

Käyttöohjeet suomeksi (=How to use the site, in finnish language)

Tervetuloa romancescam.com foorumeilla. Ymmärrämme, että olet todennäköisesti jo innokas lähettämään kaikki yksityiskohdat sitä huijarista kenet haluat ilmoittaa, mutta ennen kuin teet sen, ota aikaa lukeaksesi nämä ohjeet ja katso linkeistä. Ohjeet eivät ole pitkiä, ja kestää vain lyhyen aikaa lukea ne läpi.

Ensimmäinen ja tärkein askel on lopettaa kaikki yhteydenpidon sinun ja huijarin välillä välittömästi! Jos pidät edelleen yhteyttä heidän kanssaan, se vain pahentaa tilannetta ja saattaa tahattomasti auttaa huijaria tulemaan tehokkaammaksi.

Onko käyttämäsi käyttäjätunnus sinun oikea nimesi / sähköposti osoitteesi, jos on ota yhteyttää Marisaan ja pyydä häntä muuttamaan sen joksikin muuksi. Emmehän halua, että sinulla ilmenee mitään ongelmia koska olet näkyville oikeilla tiedoillasi tässä. Samoin, varmista aina, että olet poistanut kaikki tietoasi kaikista huijareiden viesteistä mitä tänne lähetät.

Tiedetään että on houkutteleva. mutta älä kerro huijarille että olet laittanut heidät tänne.
Kun huijari tuntee, että yksityiskohtia hänen viesteistään on täällä, hän todennäköisesti vaihtaa nimeä/ sähköpostiosoitteensa uuteen, ja alkaa käyttää uutta sarja varastettuja kuvia, sen takia hänestä lähetetyt tiedot ja raportit vanhenevat ja tulevat hyödyttömiksi. EMME VOI KOROSTAA TARPEEKSI:ÄLÄ KERRO HUIJARILLE ETTÄ HE LÖYTYVÄT TÄLTÄ SIVUSTOLTA!!!!!, Jos teet niin tilisi lopetetaan.

Luota siihen, mitä moderaattorit sanovat. On erittäin hyvä syy miksi just HE ovat moderaattoreita. Heidät ovat valittu heidän erittäin laajan tietämyksensä ja kokemuksensa vuoksi siitä, miten huijarit toimivat. ja sen takia, että heillä on ymmärrystä siitä, miltä tuntuu joutua huijatuksi, sekä siitä, että he ovat osoittaneet halukkuutta auttaa toisia. He tietävät, mistä he puhuvat!

Älä usko sanaakaan huijareiden kertomuksista! He voivat jopa näyttäytyä webkamerassa ikään kuin se oikea henkilö, jonka valokuvat he ovat varastaneet.

Huomaa, että tulemalla jäseneksi tälle foorumille, sitoudut noudattamaan sen sääntöjä ja määräyksiä. Jokainen joka ei noudata tai toistuvasti rikkoo näitä sääntöjä, heidän tili suljetaan ilman henkilökunnan varoitusta.
Jos tämä sivusto on auttanut sinua säästämään rahaa ja välttämään huijaukselta, harkitse tulemista sponsoriksi se maksaa vain 5 dollaria kuukaudessa. Voit tulla sponsoriksi klikkaamalla linkkiä sivun alareunassa.

Nyt mennään usein kysyttyihin kysymyksiin.( FAQ)

"Onko mitään keinoa saada huijari pidätettyä?"

Tämä on tuskin koskaan mahdollista. Huijarit toimivat yleensä internet kahvilasta, käyttävät väärennettyjä identiteettejä ja nimettömiä (pre-paid) matkapuhelin numeroita. Kuten kaikki muutkin verkossa olevat rikolliset, hekin osaavat piiloutua erittäin hyvin. Lisäksi, he elävät usein korruptoituneissa yhteiskunnissa.
Voit ja pitäisi tietenkin jättää poliisille ilmoitus, mutta yleensä paikallisella poliisille ei ole lainkäyttövaltuuksia muissa maissa.

"Miten löydän valokuvassa oleva todellisen henkilön, voidakseni sanoa hänelle että hänen kuviaan on käytetty huijauksiin?"

Ellei kuvassa oleva todellisen henkilön tietoja ei saada selville Google kuvahaun (Google Image Search) tai TinEye:in avulla, ei ole tapaa löytää todellista omistajaa. Vaikka löydätkin jonkun muun käyttävän samoja valokuvia, hekin voivat olla myös huijareita käyttäen samoja varastettuja kuvia. Lisäksi todellisten kuvien omistajat eivät voi tehdä asialle mitään. Tulet vain järkyttämään heitä ja usein he saattavat ajatella että se olet SINÄ joka kiusaa heitä julkaisemalla kuvia tähän sivuston, ei se huijari..

"Voinko saada rahani takaisin?"

Tuskin saat. Käteisen lähettäminen pikarahalähetyksen avulla on nopea, ja jos rahat on jo haettu, sitä et voi saada niitä takaisin. Siksi huijarit käyttävät mieluiten tätä menetelmää. Se on anonyymi, nopea, ja sen voi myös noutaa mistä tahansa noutopaikasta maailmassa, ei ole väliä missä huijari väittää olevansa.

"Joku lähetti sähköpostia minulle ja kertoi, että saan rahani takaisin."

Tätä kutsutaan ” huijauksen elpymiseksi”. Huijari lähetti sen saadakseen vielä kerran rahaa sinulta. Älä mene lankaan.

"Apua! huijari uhkailee minua / perheeni!"

Kun huijari huomaa, että hänet on ilmoitettu tähän sivuston, hän yrittää kaikkensa saadakseen ilmoituksen poistetuksi. Kaikki hänen uhkaukset ovat pelkkiä tyhjiä sanoja. Hän ei aio jahdata sinua. Hän ei aio lentää maahasi. Hän ei edes aio jättää hänen turvallisuuden- ja nimettömyyden antava internetkahvilaa. Hän voi tehdä muutama uhkaavan puhelinsoiton sinulle, mutta kun hän tajuaa että se ei johda mihinkään hän luopuu siitä ja siirtyy hänen seuraavan "lounassetelin". Huijarin uhkaukset ovat haukkuja mutta ei puremista. Olemme hermostuttaneet heitä enemmän kuin kukaan muu viimeisen 5 vuoden aikana ja olemme yhä täällä. Mitä se kertoo sinulle?

"Pitäisikö minun ilmoittaa hänen profiilinsa / sähköpostiosoitteensa saadaksesi sen suljetuksi?"

Älä vaivaudu. Hän tekee vain uuden profiilin, joka ei löydy Google haun kautta tästä, kunnes joku muu ilmoittaa siitä tähän sivuston. Haluatko tehdä oman ilmoituksen arvottomaksi poistamalla sen sisällön näin?

"Miten lähetään ilmoitus huijarista tähän sivustoon?"

1) Valitse se kohta päävalikoimasta mihin osan tarinasi kuuluu sinusta.
2) Aloita uusi viestiketju, otsikoi.
3) Julkaise huijarin tiedot, ja varmista että pyyhit omat tietosi pois tarinastasi (sähköpostiosoitteesi, nimi, jne.). Ilmoita niin paljon tietoja kuin vain voit. Älä lähetä vain kuvia ja sähköpostiosoitetta. kirjoita hänen nimi /nimet, valokuvat ("lisää kuvaa linkkiin"= ”add image to link" vaihtoehto), puhelinnumerot, muita yksityiskohtia, ensimmäiset viestit, jos mahdollista.
Olisiko jo viestiketju jossa olisi kuvia sinun huijaristasi ja tiedät mistä löydät sen? Kirjoita samaan ketjuun, älä aloita uutta.

"Mitä tarvitse sisällyttää viestiketjuuni?"

Lyhyesti sanottuna, niin paljon yksityiskohtia kuin mahdollista. Missä tapasit hänet, mistä hän väittää olevan kotoisin, sähköpostiosoitteet, sähköpostit otsikot, IP osoitteet, valokuvat, puhelinnumerot, kopiot hänen lähettämistä sähköposteista / viesteistä, raha pyyntöjä, mitä vain ja kaikkea. Varmista, että poistat omat tietosi tai saatat saada vihainen huijarin / ja enemmän roskapostia mitä voit käsitellä. Mitä enemmän tietoja lähetät sinun huijarista, sitä todennäköisemmin joku löytää ne ja ei lähetä rahaa. Jos et ole varma, lähetä kysymyksesi ”kesken osioon” (pending section).

"Miten lähetän kuvia?"

Klikkaa lisää kuva viestiin ("add image to post) linkkiä tekstikenttään alapuolella.

"Mitkä kuvat ovat sallittuja?"

Kuvissa saa olla vain täysin pukeutuneita ihmisiä. Ei alastomuutta, alusvaate- tai bikinikuvia. Tämä turvaa sivuston tulevaisuuden. Ne, jotka toistuvasti rikkovat tätä sääntöä, heidän tilit suljetaan.

"Miksi minun ilmoitus on muutettu toisen paikkaan tai poistettu?"

Olemme erittäin harvoin poistaneet viestejä. Enimmäkseen siirrämme/yhdistämme viestejä koska ne ovat väärällä osastolla. Yhdistimme niitä viestejä/ ilmoituksia missä on samoja kuvia. Jos tarvitsemme lisätietoja, niin ilmoitus siirretään meidän ”kesken jakson” (pending section) tilaan. Ryhmitämme huijarit käytettyjen kuvien perusteella, joten jos olet lähettänyt huijarin tiedot jonkin olemassa olevaan viestiketjuun sen takia, että heillä oli sama nimi tai hän lähettää samat viestit, mutta kuvassa on eri henkilö, niin me siirrämme sitä vastaavasti oikeampaan kohtaan. Vain harvoin joudumme poistamaan viestejä, yleensä poistamme huijareiden tai roskapostittajien viestejä. Olemme myös estäneet niitä samalla, joten jos sinä voit vielä lukea tätä, viestisi oli todennäköisesti yksinkertaisesti vain siirretty toisen otsikon/viestiketjun alle.

"Miksi en voi muokata viestejäni?"

Valitettavasti meillä oli tehtävä tämän koska oli niin paljon ihmisiä, jotka olivat uhattuina tai huijarit olivat puhuneet heidät ympäri saadakseen heidät poistamaan huijareiden nimiä tai huijareiden käyttämiä kuvia sivustoltamme.. Jos viesti/ilmoitus ei ole ”kesken” osiossa sitten foorumin henkilökunta (joilla on yli 30 vuoden kokemus huijareiden tempuista) ei epäile lainkaan, että ilmoitus / viestiketju on oikeasta huijarista eikä joistain viattomasta henkilöstä. Olemme nähneet heidän kaikki temput ennenkin, meitä he eivät huijaa poistamaan heidän tekosia täältä.

thanks to bekascammed for the translation :) :applause:
to help you how to post and other read the FAQ viewtopic.php?f=74&t=83893

THE FAQ in FINNISH

Sponsor

verispy.com
Sponsor
 

Return to “Information about scams in different languages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron